dimecres, 2 d’abril del 2008

El conciliador


No sóc un expert en energia. No obstant, m'agradaria puntualitzar un fet que crec que és important remarcar, fer notar, en definitiva.

Aquesta setmana el Sr. Mario Monti ha presentat dos informes sobre la interconnexió elèctrica entre l'Estat espanyol i el francès. El traçat d'aquesta línia sembla que passarà pel bell mig de l'Empordà i altres territoris catalans.

El Sr. Monti, ha mostrat el seu carcàcter dialogant, i ha exercit -o està exercint- a la perfecció el seu paper de conciliador europeu. Mario Monti és un personatge d'un gran carisma a Itàlia, tant dins de la dreta com dins de l'esquerra. És d'aquells personatges que no existeixen en el panoramo polític actual. Durant dos mandats va ser comissari europeu, en l'ultima etapa, com a comissari de competència va estar al capdavant en perseguir les pràctiques abusives de la seva posició dominant en el mercat de Miscrosoft, entre altres casos.

Ara el tenim aquí per parlar d'un tema important que afecta el territori. Ha vingut ja en nombroses ocasions i sembla que seguirà venint. No sé si és necessària o no la línia de molt alta tesió. Alguns creuen que sí i altres no. En tot cas, l'idea de soterrar la línia no em sembla mala solució. Com tampoc no em sembla malament, com a figuerenc, que se soterri la via del tren. Atenció però vigilem amb tant de soterrament! Preveiem-ho tot i planifique-m'ho, no fos cas que ens quedem sense ni una cosa ni l'altre.