dimarts, 3 de juny del 2008

Ara plou!

Dit sigui d'entrada el meu màxim respecte per les associacions i entitats ecologistes que vetllen per la preservació del territori sovint malmès per certes actuacions irresponsables d'alguns. No obstant, arrel dels últims esdeveniments pel tema de la sequera protagonitzats per uns i altres, em porten a fer una reflexió.

Sembla que finalment decideixen no fer la canonada, és a dir, el trasvassament. Perfecte. Es veu que ha plogut bastant aquests últims dies i que l'estat d'emergència ha desaparegut. Millor. I l'any que ve què? Els embassaments, després d'aquestes pluges, de mitjana, encara estan un o dos punts per sota del que estaven avui fa un any. Per tant, és perfectament probable que l'any que ve ens tornem a trobar amb la mateixa situació. Un Govern ha d'actuar amb previsió, no posant i treient pedaços segons com bufa el vent (en aquest cas, segons si plou o no).

Els de les plataformes estaran molt contents, imagino. El travassament no es farà. Certs consellers han perdut la seva credibilitat, el govern espanyol deia un dia una cosa i l'altre dia una altra de diferent respecte a la posició del conseller català, ja en el propi Govern de la Generalitat hi havia opinions, matisos i contradiccions per donar i per vendre. Finalment, però, es va decidir actuar i arribar a una solució. S'aprova el Decret, s'adjudiquen les obres, es comneçen a expropiar terrenys. I ara, tot aquest sidral per res. I l'any que ve, tornem-hi. Bé, l'any que ve tindrem dues dessaladores que potser evitaran fer un trasvassament, però contaminaran i ja hi tornarem a ser.
Tinc la lleugera sensació que això és un cercle viciós al qual els governants no haurien d'entrar mai i, els nostres, malauradament, hi han entrat de ple. Per estalviar-se unes manifestacions, estan posposant un problema que tornarà a plantejar-se tard o d'hora i, per tant, això és un mal govern que fa un flac favor al país.
PD. Avui al ple del Parlament, el conseller de medi ambient (qüestionat, contradit, rectificat, matisat, ...) ha dit que no dimitirà ni serà destituït. Això em sona a aquell episodi de la Ministra Maleni del "antes partía que doblá".