dilluns, 21 de desembre del 2009

Unitat, si us plau!

Les reaccions després de la jornada de consultes populars del 13 de desembre pot fer desanimar i desil·lusionar a tantes persones que senten que hi ha quelcom que vull dins la societat civil catalana. És trist que les primeres reaccions després d'aquella jornada fossin de distanciament entre plataformes, de desavinences entre uns i altres i, en definitiva, de divisió.
Personalment penso que en alguns casos potser es vol córrer massa i és perillos jugar amb aquest tipus de consultes ja que per organitzar-la -i tenint en compte les precàries condicions amb les que es poden organitzar, sense publicitat ni recursos ni suport institucional- es requereix especialment més prudència, temps i bona organització que mai. No obstant això, em consta la gran quantitat de gent que ha dedicat temps, malsdecap i diner per tal que aquestes consultes poguéssin ser una realitat.
A partir d'ara s'haurà d'anar amb peus de plom per les properes consultes previstes al febrer i a l'abril. No podem caure en els mateixos errors i hem de ser conscients al lloc on ens trobem, encara a les beceroles i, sobretot, unitat. La unitat d'aquell 30 de setembre de 2005, la unitat de les editorials periodístiques catalanes, la unitat que fa il·lusionar a la gent és aquesta. La confrontació i el distanciament entre diferents tendències només ens pot portar al cansament, la falta d'autoestima i al fracàs.