dijous, 20 de maig del 2010

Què fer amb 3,17 milions d'Euros


El show de l'Ajuntament de Barcelona hauria estat veritablement graciós si no fos perquè la broma ha costat 3,17 milions d'Euros. Atenció, 3.170.000 d'Euros!!

Sempre defensaré la democràcia participativa, la implicació de la societat i dels ciutadans a la vida política i cívica d'una ciutat o d'un país. Ara bé, aquesta participació ha de tenir un límit.

L'alcalde Hereu es va presentar a les darreres eleccions, que va guanyar, sense que en tot el seu programa electoral hi figurés ni una sola paraula de la reforma de la Diagonal ni de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern. A un any vista de les eleccions, devia haver-se adonat que el seu balanç de govern era tant mins, que es va treure de la màniga, amb una total improvització, la reforma de la Diagonal i la candidatura de Bartcelona com a seu dels Jocs Olímpcs d'Hivern. Aquest segon tema veurem com acaba (al menys l'enemistat amb Saragossa ja ens l'hem guanyat) i el referèndum de la Diagonal ha significat la major crisi del govern consistorial dels darrers anys.

És cert que Hereu ha reconegut errors i ha fet dimitir el seu Primer tinent d'alcalde.Però no podem deixar que el tema es tanqui tant ràpid com això. Francament, tenint en compte el fracàs de l'iniciativa i que la "brillant" idea ha costat 3,17 milions d'euros, potser el que hauria hagut de dimitir és el propi alcalde.

Aquest, a voltes, és un país de despropòsits. Us imagineu què s'hagués pogut fer per a les consultes sobre la independència de tot Catalunya amb 3,17 milions d'euros? Clar que aquests referèndums tracten de coses tant irrellevants com el futur de tot el nostre poble...