divendres, 12 de novembre del 2010

Comença la campanya

Els caps de llista per a la demarcació de Girona
Ha començat la campanya electoral a les eleccions catalanes del proper 28 de novembre. Ens esperen 15 dies de bombardeig de missatges electorals de totes bandes. Això en el millor dels casos. El més depriment és escoltar retrets, desqualificacions i sortides de to que no aporten res al país ni als seus ciutadans. Esperem que sigui una campanya interessant i constructiva i que no se'ns faci feixuga.

Això sí. És important anar a votar. Darrerament, el distanciament entre la classe política i la ciutadania s'ha fet patent. El desencís, el desànim, la apatia vers a la política s'està estenent perillosament. Catalunya és un país complex, una nació que no té Estat propi, que tampoc forma part d'un Estat federal ni tampoc un d'unitari, amb una llengua co-oficial que no es respecta i s'intenta, per part de determinades institucions (i partits) centralistes, que desaparegui o sigui un element folclòric residual. Catalunya té prou elements de complexitat i dificultat per deixar-la en mans de l'abstenció.

Aquestes són les nostres eleccions, les eleccions del nostre país i el sol fet d'anar a votar és una mostra d'interès, d'afirmació i de prioritats. El proper dia 28 de novembre són les eleccions del nostre país.

I no serà per falta d'opcions. Fins a 39 llistes electorals. Unes més serioses que altres, unes més útils que altres, unes més sensates que altres. Unes més honestes que altres. El pluralisme, com a norma general amb les corresponents excepcions, és positiu. Això també ens diferencia de la resta de l'Estat espanyol els quals tenen només dos opcions reals o, si m'estires, tres com a màxim.

A Catalunya tenim la oportunitat de fer sentir la nostra veu i no l'hem de desaprofitar. És per això que s'ha d'anar a votar. Per dir que no estem d'acord amb el desgavell que ha viscut el govern del tripartit, a dir que no estem d'acord en què ens retallin drets reconeguts a l'Estatut, a dir que tot això no ens és indiferent i hem de votar per dir que volem que se'ns respecti, que volem un govern seriós i fort i que volem recuperar el prestigi i la dignitat perdudes en els darrers anys. Comença la campanya per començar a canviar!