dimecres, 3 de novembre del 2010

La visita del Papa

Sota el gran revolt que sembla generar la visita del Papa a Barcelona, observo com certes actituds poden arribar a ser fins a cert punt ridícules. S'han engegat diverses campanyes en contra d'aquesta visita. Hi ha gent que es gasta els diners i el temps per fer palès que no estan d'acord amb la visita del Pontífex a la capital catalana. Crida l'atenció aquella campanya, amb cert mal gust i una demagògia barroera, que incita a apartar les criatures, fent referència als escàndols de pedofília que han tocat a l'Església catòlica. 

Un, que pensa que els temes espirituals i religiosos (de totes les religions) són molt personals, d'una gran complexitat i que mereixen el màxim respecte, em sorprèn que els que critiquen actituds sectàries de les religions, facin exactament el mateix amb l'ateisme. Amb quin dret es pot criticar el cost de la visita del Papa quan també es gasten diners per fer campanya en contra? És un contrasentit i sembla que contra la religió catòlica tot s'hi val, quan s'hauria de tenir en compte que hi ha milions i milions de persones, bones persones, de bona fe, que quan s'insinua que el Papa és pederasta o coses per l'estil, se li fereix la sensibilitat. El respecte, a vegades, brilla per la seva absència.

Si no s'està a favor de la visita del Papa a Barcelona, és tant senzill com no anar-hi, i optar per anar a la muntanya, al gimnàs o al cinema.

Per altra banda, m'han indignat les declaracions fetes per Mariano Rajoy avui mateix quan ha dit que el fet que el Papa parli català és el millor que li ha passat a la llengua catalana en mil anys. Quin grau de cinisme! Després d'haver posat tots els esforços i recursos per dinamitar qualsevol intent de la llengua catalana per esdevenir una llengua normal i pròpia a Catalunya, quan se li ha negat la possibilitat d'utilitzar-la al propi Congrés dels diputats i a les institucions europees, sempre per part dels mateixos, ara dir que per cinc minuts que el Papa parlarà català és el millor per la llengua en els darrers mil anys, fa encendre els ànims. Més, tenint en compte que el Sr. Rajoy no deu tenir ni la més remota idea de què eren les homilies d'Organyà, Joan Maragall, Salvador Espriu o en Pompeu Fabra.

Aquest cap de setmana vindrà el Papa, cap tota l'Església catòlica i cap de l'Estat del Vaticà. Després dels actes lamentables de la vaga general -que han sortit a mig Europa- i que a totes les pàgines web de viatges internacionals, apareix com una de les ciutats amb més inseguretat, Barcelona ha de donar una bona imatge digna d'una gran capital.

1 comentari:

Anònim ha dit...

totalment d'acord!!