dissabte, 13 de desembre del 2008

Ecologisme d'aparador


Avui podria escriure un cop més sobre el finançament que no arriva i de la complicitat del 25 diputats que es van presentar sota les sigles del PSC però que, en realitat, serveixen als interessos del PSOE. Però com que això ja fa massa temps que dura, la veritat és que resulta bastant monòton i cansat seguir parlant d'aquesta farsa que ens estan venent dia rera dia a tots els catalans. Espero que la gent en prengui nota, bàsicament, perquè ens deixin d'entabanar.

Avui però, m'afegeixo a un altre debat que en aquests últims dies a aixecat cert revolt, com és el de les llums de Nadal a les ciutats. L'invent Mayol de posar uns arbres de Nadal d'una estètica, al menys, dubtosa, que han costat més de 200.000 Euros però que, això sí, són molt ecològics i sostenibles. Bé, això és el que ens han venut, però és que resulta que, en realitat, les llums d'aquests arbres funcionen amb energia elèctrica com tots. En resum, ridícul. Al menys, però, la tinent d'alcalde de Barcelona, vistes les crítiques de la ciutadania, ha reconegut que potser s'havia equivocat (cosa, per cert, poc habitual en política).

La setmana passada vaig estar a Brussel·les. El centre de la ciutat, la Grand Place, estava iluminada que feia goig, es notaven les festes i el cert és que al nord d'Europa tenen una important sensibilitat mediambiental. La il·luminació nadalenca de Barcelona, en canvi, escusant-se per la crisi o per la sostenibilitat ecològica, és depriment. A vegades en aquest país ens perden ridiculeses. Volem ser tant ecologistes que posem uns arbres que funcionen amb energia solar o amb el pedaleig de les bicicletes, en comptes de facilitar cubells de reciclatge diferenciat, o seguir repartint reguladors d'aigua per estalviar-la o, en definitiva, donar les màximes facilitats a la gent per tal de fer-la còmplice i partícep de l'ecologisme; però d'un ecologisme real i útil, no el ridícul i de cara a la galeria, perquè després es veu el llautó i has d'acabar reconeixent que t'has equivocat.