dilluns, 6 de setembre del 2010

Tenim bona música


El mes de març del 2009 vaig escriure en aquest mateix bloc com em va sorprendre un concert d'un grup que començava a sonar...uns tal Manel. En aquell escrit venia a dir que, a mesura que determinats grups del moviment anomenat Rock Català, anaven plegant (Whyskin's, Glaucs,...), l'aparició d'un grup com Manel, donava aire i esperança a aquest corrent musical. El fet d'escoltar música de masses, de totes les edats però especialment destinat al públic més jove, és un fet important per a qualsevol llengua i, en el cas del català, encara més.

Un any i mig més tard, quan les cançons dels Manel ja les canten de memòria la meitat de les catalanes i catalans, un altre grup ja fa mesos que està en boca de tothom. Els Amics de les Arts van triomfar dissabte al Festival Acústica de Figueres. Breu parèntesi: L'Acústica és un festival que, des dels seus inicis fa 9 anys, ha cotribuit i segueix contribuïnt a fomentar la ciutat de Figueres i la música en català, combinant-ho amb grups de diferents gèneres i idiomes, però indubtablement amb un notable èxit el qual mereix la felicitació i el reconeixement per en Xavi Pascual i l'Ajuntament de Figueres.

Tornant als Amics de les Arts, em reitero amb el que vaig escriure el març del 2009. Calen grups així, frescos, directes, divertits, i a Catalunya sembla que actualment tenim una escena bastant completa i de gran qualitat. Manel, Antònia Font, els mateixos Amics de les Arts, Mishima, Sanjosex (que també van triomfar a l'Acústuca), la Troba Kun-Fu, Dept., Miquel Abras, Roger Mas, Élena, Beth,...una gran oferta per un país petit com el nostre i, a més, en un context de crisi especialment cruel en el sector discogràfic. Com deia aquell, "no estem tant malament!". Tenim grups de qualitat en la nostra llengua i no només això, sinó que a més, tenen milers de seguidors i triomfen com van fer alguns d'ells a l'Acústica de Figueres. Tenim bona música per anys!