Ahir el vespre l'actual president del Parlament Europeu, Sr. Pöttering, va fer una conferència col·loqui a Barcelona. Entre altres coses, es va tractar el tema del reconeixement del català a la cambra europea.
El president Pöttering, amb un criteri lògic (encara que no comprateixo), va dir que no podem pretendre que el català sigui oficial en una institució on hi ha 23 llengues recongudes, quan dins les Corts del mateix Estat espanyol no es reconeix el català. No culpem a Europa d'allò que no té la culpa.
És cert, que al marge d'aquesta reflexió lògica, si un Estat de la UE es proposés la oficialització del català, no hi hauria cap problema per tal d'aconseguir aquest objectiu. El cas és que no hi ha hagut cap govern espanyol que li hagi interessat treballar pel català (ni a Espanya ni Europa) ni han fet mai cap esforç per tal que una llengua parlada per gairebé 10 milions de ciutadans europeus esdevingui cooficial dins les institucions comunitàries.
Per l'altra banda, però, nosaltres, els catalans, no només hem de treure pit quan ve el president del Parlament Europeu a Barcelona. M'agradaria recordar que durant dos anys i mig, el president d'aquesta institució fou el català Josep Borrell, qui va posar tots els obstacles imaginables per tal que no prosperés la proposta de permetre l'ús del català al parlament d'Europa. Per tant, aquí fem-nos-ho mirar també.
Ahir, a la conferència del Sr. Pöttering hi van assistir, entre altres, el President Jordi Pujol, l'eurodiputada Maria Badia, l'ex-europarlamentari Bernat Joan, Duran i Lleida i Alfons López Tena. Ni rastre dels candidats a les properes eleccions pel Parlament euopeu. Si així pretenen defensar Catalunya dins Europa, començem bé!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada