dijous, 28 de febrer del 2008

Debat alterat

Ara fa dies que he deixat el blog una mica abandonat. La feina no perdona i el temps és el que és. Però voldria aprofitar aquest ambient electoral al qual estem inmersos per fer una reflexió sobre el tema de la setmana com és el "gran" debat entre els líders del PSOE i el PP.
D'entrada haig de confessar que no el vaig veure. En primer lloc per problemes tècincs amb la televisió de casa meva i, en segon lloc en senyal de protesta. És possible que la meva reflexió no sigui excessivament original i potser ja l'haureu sentit en algun lloc o altre, però em sembla que és de justícia fer-la.
És evident que aquest debat era en clau espanyola i actuacions com aquesta no contribueixen a què la resta de l'Estat espanyol tingui la possibilitat de conèixer -entendre ja seria massa- les alternatives existents que no siguin les de Zapatero i les de Rajoy. Per sort, a l'Estat espanyol hi ha alternatives i deixar-les directament de banda, convertint falsament el sistema electoral en un sistema bipartit, és un fet com a mínim denunciable. Unes eleccions a les Corts Generals haurien de servir perquè tots els ciutadans de l'Estat puguin conèixer la seva varietat. A Espanya no és així. I, a sobre, quan un partit "minoritari" influeix a Madrid, es queixen i posen el crit al cel. No és d'extranyar si no els hi donen la posibilitat de difondre el que proposen!!
I amb això, no es tracta de fer pedagogia. No cal fer pedagogia, però al menys cal no quedar-nos callats quan les opcions catananes queden excloses per les forçes de sempre. En això sí que es van posar d'acord en el debat.